Mosec u mom srcu betyder  Mosec i mitt hjärta...  I natt blev Viktoria Borg medlem nr 300 på Facebooks sida om byn och vann därmed ett pris. Det var ett tag sedan  som Tomisalv Rajcic blev 100 och Luka Arambasic 200. Dessa två senare nämnda kommer att få sitt pris i Mosec den 23 juli. Men även Viktoria om hon bestämmer sig att ta sig dit.

Jag har inte skrivit mycket i min blogg denna månad: har avverkat stora projekt på mitt roliga jobb och  chattar mest med de andra som ska organisera tillsammans med mig denna stora fest -och vi klurar på sponsorer och upplägget. En av dem är så rolig och jag vill skriva en bok antingen om honom eller med honom. Jag har anmält mig till något TV program för att få råd och  drömmen uppfylld.

Hans mor dog i barnasäng och han är ett marskrosbarn LUX. Vi är ju maskrosbarn båda två fast på olika sätt. Tillasamamns med honom vill jag göra ett antologi av svordomar och korta episka sånger som vi hört i byn.

 Vår by har aldrig varit intressant för politiker oh makthavare så folk förbanande allt annnt och mycket högljutt så att gud ska höra. Ibland svor man för att det regnar fel dag och andra gången för att det inte regnat på länge.

Man vill att det ska regna när vete ska växa men att det ska vara soligt när det ska troskas. Ett mödosamt jobb som jag säkert berättar mer om i ett annat inlägg.

Glad sommar på er om vi inte hörs på ett tag!